Împreună pentru Coaș

Întotdeauna am perceput misiunea unui primar ca fiind o preluare, la o scară mai mare, a obligațiilor pe care fiecare dintre responsabilii unei familii le are în sânul acesteia. Pornind de la această viziune, mi-a fost și îmi este, în continuare, foarte ușor să văd în comunitatea noastră a coășenilor o mare familie, în slujba cărora am marea onoarea de a mă afla. Ideea unei mari familii, formată din oamenii lângă care am crescut și m-am format, nu este, în ceea ce mă privește, un simplu slogan electoral, repede uitat odată cu învestirea mea în demnitatea publică de primar. În mod firesc, acest crez personal mă obligă – asemenea unui copil care odată crescut își întoarce recunoștința către părinții săi – să înapoiez comunității noastre acel plus de valoare, prin implicarea mea neobosită în realizarea lucrurilor de mult timp așteptate de noi toți.

Fără doar și poate că rezolvarea fiecărei probleme a comunității noastre pornește de la o premisă aparent simplă, dar de prea multe ori încălcată: aceea a respectului pentru fiecare cetățean. Acesta este și motivul pentru care, aflat în funcția de conducător al administrației locale, am realizat că ușa mea trebuie să rămână deschisă tuturor cetățenilor, pentru a asculta problemele acestora, dar și pentru a identifica cele mai potrivite soluții care să slujească atât intereselor personale cât și celor comunitare. Sub mandatul meu, aparatul de specialitate pe care îl am la dispoziție este responsabil de transparentizare administrativă, în vederea conturării unei imagini cât mai fidele, pentru fiecare cetățean, asupra proiectelor de acte normative, politicilor, studiilor și analizelor elaborate. Dezvoltarea pe care ne-o dorim cu toții este posibilă prin atragerea investițiilor, dezvoltarea infrastructurii și actualizarea potențialului turistic pe care îl avem la dispoziție, prin atragerea fondurilor europene și printr-o bună colaborare cu celelalte instituții publice ale statului. Cultura, educația și sănătatea rămân pilonii care au și vor avea mereu parte de o atenție specială din partea mea, deoarece, în fond, aceștia sunt cei care asigură continuitatea colectivității noastre.

Sunt conștient de faptul că pe acest drum pe care am pornit alături de dragii mei coășeni mă așteaptă greutăți, provocări și probleme nenumărate ivite la tot pasul, dar, în același timp, am certitudinea că voința și energia de care dispun va contribui, în mod semnificativ, la îndeplinirea dezideratelor comunității noastre. De aceea îmi și pun nădejdea și credința în Dumnezeu, așa cum știți că am făcut-o de fiecare dată când am pornit la un drum, pentru ca El să rămână ajutorul și ocrotitorul comunității noastre dragi.

Călin Vasile Achim – Primar

Accesați versiunea anterioară a site-ului

Urmărește-ne

Coas.ro © 2023.

Sari la conținut